VÍZFŰTÉSES TŰZTEREK, KÁLYHÁK

……………………………………………………………………………………………………………………………

Az EDILKAMIN központi fűtésrendszerre köthető, fatüzelésű kandalló családja képes ellátni az egész ház fűtés igényét. Az ACQUATONDO® kandalló önállóan, vagy a már meglévő fűtésrendszerrel együtt használati meleg víz előállítására is alkalmas.

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre inkább előtérbe kerülnek a hagyományos fatüzelésű kandallók, amely nemcsak az otthon egyik ékessége lehet, hanem egyszersmind a fűtőrendszer szerves része is.

A hagyományos kandallók korszerűbb utódjai a vizes tűzterek, melyek ötvözik egy nagy teljesítményű kazán és egy kandalló előnyös tulajdonságait.

Az Acquatondo felhasználható akár egyedi fűtés kialakítására, akár a már meglévő rendszerek – pl.: gáz – kiegészítő megoldásaként.

A tűzterek képesek használati meleg víz előállítására és IP panellel kombinálva akár napkollektoros rendszerhez is illeszthetőek.

Nagyszerűen alkalmazhatóak elavult vegyes tüzelésű kazánok, lég- és vízfűtésű cserépkályhák kiváltására.

A minősített és bevizsgált Acquatondo kandallók bekötése zárt és nyitott rendszerekbe egyaránt lehetséges, de természetesen ennek eldöntése a szakemberek feladata.

Az Acquatondo termékcsaládban a 22 és 29 kcal/h teljesítményű, síküveges és prizmatikus üveggel ellátott modellek egyaránt megtalálhatóak. A tűzterek automatikus rendszerű pillangó szeleppel vannak felszerelve, hogy az égés a legmagasabb hatásfokot biztosítsa ,illetve hogy az ajtó nyitáskor megváltozó huzatviszonyok mellett se juthasson füst a lakás légterébe.

Az európai gyártók, a folyamatosan növekvő elvárásokhoz igazodva intelligensé tették rend-szereiket, így azok teljes biztonsággal a rendszer felforralása nélkül üzemeltethetőek.

Ha a kandallót automatikus üzemmódban üzemeltetjük, és a víz hőmérséklete a beállított érték fölé emelkedik, az automatika hideg vizet kever a rendszerbe, megakadályozva ezzel a rendszer túlfűtését.

A gyártó tűztereit úgy alakította ki, hogy azok a legkülönfélébb burkolatokkal a kályhacsempétől a márványburkolatig mindenféle körülépítésre alkalmas legyen és illeszkedjen otthonunk miliőjéhez.

Összegezve a modern vízfűtéses kandallók alacsony fafogyasztásukat, magas hatásfokukat, széles körű alkalmazhatóságukat ötvözik a tűz varázslatos látványával, mindezt nappalinkban.

A fent említett előnyös tulajdonságok természetesen csak egy megfelelő kémény alkalmazása esetén érvényesek, melyek illeszkednek a választott tűztér paramétereihez.

– VÍZFŰTÉSES TŰZTEREK RÉSZLETESEN

– VÍZFŰTÉSES KÁLYHÁK RÉSZLETESEN